Unicef: Lapsivangit vapautettava vankilasta Syyriassa – Isis pitää osaa vankilasta otteessaan

Unicef on vaatinut useiden satojen lapsivankien evakuointia, jotka ovat loukussa Isis-taistelijoiden osittain hallitsemassa vankilassa Syyriassa, uutisoi BBC. Järjestö ​​sanoi saaneensa “syvästi huolestuttavia ilmoituksia poikien kuolemantapauksista” Ghwayranin vankilassa Hasakassa.

Pojat ovat päätyneet vankilaan SDF:n eli suurta osaa Koillis-Syyriasta hallitsevan sotilasliittouman toimesta. Noin 850 lapsesta osa on alle 12-vuotiaita. Heidät oli siirretty Ghwayraniin sen jälkeen, kun heitä pidettiin liian vanhoina jäädäkseen Isis-taistelijoiden perheiden pidätysleireille. SDF on syyttänyt vankilan pohjoissiiven sisään piiloutuneita Isisin jäseniä lasten käyttämisestä “ihmiskilpinä”. Noin 100 Isis-taistelijaa hyökkäsi vankilaan 20. tammikuuta.

Jotkut lapsivangit ovat onnistuneet lähettämään ääniviestejä, joissa kerrotaan, että he ovat nähneet tapettuja lapsia, ja ettei vankilassa ole ruokaa tai vettä. Yhdysvaltain tukemat, kurdien johtamat taistelijat ovat valloittaneet suurimman osan vankilasta kuusi päivää kestäneiden rajujen yhteenottojen jälkeen.

Unicef ​​sanoi, että ketään lapsista ei ole syytetty mistään rikoksesta, järjestö painotti, ettei heitä olisi koskaan pitänyt pitää sotilasvankilassa.

 

 
Toimitus

Toimitus