Uusi variantti Suomessa – Yle: tehohoitopaikkoja avataan lisää

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomessa on havaittu ensimmäiset tapaukset koronan uutta muunnosta AY.4.2. Tähän saakka suurin osa tartunnoista on havaittu Isossa-Britanniassa.

Isossa-Britanniassa noin 15 prosenttia uusista todetuista tartunnoista on koronan uutta muunnosta.

Brittiviranomaisten mukaan AY.4.2. -muunnos leviää helpommin kuin koronan deltamuunnos, joka on yleisin muunnos maailmassa tällä hetkellä. Koronarokotteet näyttävät silti tehoavan uuteen muunnokseen yhtä hyvin kuin deltamuunnokseenkin.

Asiasta kirjoittaa iltalehti.

HUS lisää tehohoidon paikkoja

HUSin alueella on jäljellä vain yksi tehohoidon paikka koronapotilaille, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Tehohoidossa on tällä hetkellä 14 potilasta. HUS on pitänyt 15 potilasta kriittisenä rajana. HUS joutuu nyt järjestämään toimintoja uudella tavalla.

– Kun potilasmäärä nousee noin viiteentoista, joudumme avaamaan toisen tehohoitoyksikön Meilahteen koronapotilaita varten, kertoo HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen Yle uutisille.

Tähän mennessä HUS on jo sulkenut Jorvin päiväsairaalan. Päiväsairaalan toiminnot on tarkoitus siirtää Vantaan Peijaksen sairaalaan.

Järvinen katsoo, että tehokkaimmat keinot hillitä koronan leviämistä on rokotteiden ottaminen ja koronapassin käytön laajentaminen.

– Ilman sitä ihmiset saavat ottaa kontaktia vapaasti ennen puolta yötä, mikä vie passilta osin terää pois. Tehokkainta olisi, että passilla voitaisiin kiertää ravintolarajoituksia, mutta niin, että heiltä, joilla passia ei ole, anniskelu loppuisi selvästi nykyistä aikaisemmin, Järvinen toteaa.

Toimitus

Toimitus