Vapaaehtoisia ei tarpeeksi, Venäjä värvää vankeja

Venäjä värvää aktiivisesti vankeja, koska vapaaehtoisia ei ole tarpeeksi, Study of War-instituutti (ISW) kirjoittaa uusimmassa raportissaan. ISW perustaa tietonsa Ukrainan sotilastiedusteluun (GUR).

Venäjän sotilasjohto on pyrkinyt vahvistamaan uusien sotilaiden värväystä korvatakseen raskaat tappiot rintamalla. Erityisesti yksityiset armeijat, jotka taistelevat Venäjän puolella, ovat tehostaneet värväystään.

GUR raportoi, että yksityisarmeijat yrittävät saada vankeja riveihinsä, koska muita vapaaehtoisia ei ole riittävästi. ISW huomioi, että tämä on linjassa aikaisempien raporttien kanssa, joissa kerrotaan, että kuuluisa yksityisarmeija Wagner on värvännyt vankeja riveihinsä kahdesta pietarilaisesta vankilasta.

Yksityisarmeijat värväävät vankeja välittämättä heidän rikostensa luonteesta ja lupaavat täyden armahduksen sen jälkeen, kun vangit ovat palvelleet eturintamassa, GUR toteaa.

Tigr-joukko veteraaneista

ISW kirjoittaa myös, että Venäjä luultavasti perustaa myös tilapäisiä ja hallintoaluekohtaisia vapaaehtoisjoukkoja, kun ammattilaisjoukot kärsivät tappioita.

ISW antaa esimerkkinä tästä ”Tigr”-joukot. Venäjän kauko-idässä sijaitsevan Primorsky Krain kuvernööri ilmoitti viime viikolla, että Venäjä muodostaa vapaaehtoisista koostuvan Tigr-merijalkaväkiyksikön. Yksikkö muodostetaan veteraaneista, jotka saavat kuukauden koulutuksen.

Sosiaalisen median kuvien perusteella yksikön sotilaat ovat tavanomaista sotilasikää vanhempia. ISW arvioi heidän iäkseen noin 50–60-vuotta.

Toimitus

Toimitus