Venäjä aikoo käyttää ruokaa aseena

Venäjä rajoittaa maataloustuotteiden ja ruoan viennin vain Venäjän luokittelemiin ystävällisiin maihin, Venäjän entinen presidentti ja turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitry Medvedev uhkasi tänään perjantaina. Asiasta kirjoittaa Politico.

Medvedev kirjoitti Telegramissa, että vastatoimena länsimaiden asettamille pakotteille, Venäjä ei vie tuotteitaan vihollisilleen. Länsimaat asettivat Venäjälle pakotteita sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla.

Venäjä on maailmanmarkkinoilla tärkeä vehnän ja ohran tuottaja, mutta vie myös esimerkiksi lannoitteita.

-Viemme ruokaa ja satoa vain ystävillemme.

Medvedev lisäsi, että Venäjä myy tuotteita niin ruplissa kuin ystävällisten maiden omissa valuutoissa sovituissa suhteissa.

Hän sanoi, että ruoka on hiljainen ja pahaenteinen ase taistelussa lännen asettamia pakotteita vastaan.

Medvedev sanoi myös, ettei Venäjä aio ostaa mitään vihollisiltaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saattanut maailman ruokamarkkinat pois tasapainosta. Sekä Ukraina että Venäjä ovat suuria ruoan viejiä ja monet maat ovat riippuvaisia maiden myymästä vehnästä.

Esimerkiksi YK on ennakoinut ruokakriisiä ja paikoin jopa nälänhätää. Observatory of Economic Complexity -projekti, joka on osa Massachusettsin teknillistä yliopistoa, arvioi Venäjän toimien pahentavan ruokakriisiä.

Toimitus

Toimitus