Venäjä hyökkää Ukrainassa – tämä on tilanne rintamalla nyt

Venäjän joukot hyökkäävät kohti Slovjanskin kaupunkia Donetskin alueella, Ukrainan armeija tiedottaa.

Slovjansk oli noin Lahden kokoinen kaupunki ennen sotaa.

Venäjän hyökkäys on koostunut kovasta tykistötulesta Ukrainan puolustuksen tukikohtiin.

-Vihollinen tulitti joukkojamme Lyman-Siversk-rajalla saadakseen heidät poistumaan asemistaan ja luodakseen olosuhteet hyökkäykselle Slovjanskiin, Ukrainan armeija kirjoitti tiedotteessaan CNN kirjoittaa.

Joidenkin analyytikkojen mukaan Venäjä on saanut vähäisiä aluevalloituksia tällä alueella viimeisen viikon aikana, mutta Lymanin kaupunkin on edelleen ukrainalaisten hallussa.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjä hyökkää useisiin kaupunkeihin Luhanskin alueella ja on pyrkinyt parantamaan asemiaan Popasnan kaupungin läheisyydessä siirtämällä joukkoja Mariupolista.

Ukrainan joukot ovat torjuneet kymmenen hyökkäystä Donetskin ja Luhanskin alueella ja tuhonneet suuren määrän Venäjän kalustoa.

-Vihollinen on käyttänyt maasta laukaistavia ohjuksia väliaikaisesti miehitetyillä Luhanskin ja Zaporižžjan alueilla, tiedotteessa kerrottiin.

Raju tykistötuli on estänyt alueiden täysimittaisen evakuoinnin.

Venäjä epäonnistunut Etelä-Ukrainassa

Taistelut jatkuvat myös Etelä-Ukrainassa, jossa Venäjän joukot ovat etsineet heikkouksia Ukrainan puolustuksesta Mykolajivin kaupungin eteläpuolella. Ukrainan armeijan mukaan Venäjä pyrkii laajentamaan miehitystään koko Krimin viereiselle Hersonin alueelle.

Osa Zaporižžjan eteläpuolisista alueista on ollut kovien taisteluiden kenttänä. Alueen sotilasjohdon mukaan venäläisjoukot yrittävät murtautua läpi puolustuksen pieninä ryhminä panssaroitujen ajoneuvojen, panssarivaunujen ja tykistön tukemina. Venäjän yritykset ovat lopulta epäonnistuneet.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjän joukot ovat pakottaneet ukrainalaiset maanviljelijät myymään viljaansa alihintaan ja joukot ovat hyökänneet viljavarastoihin.

Toimitus

Toimitus