Venäjä jo Azovstalin alueella? – “vaikeita ja verisiä taisteluita”

Ukrainan joukot taistelevat ”vaikeita, verisiä taisteluita” Azovstalin terästehtaalla Mariupolin kaupungissa venäläisiä vastaan, Azov-pataljoonan komentaja sanoi.

Komentaja Denis Prokopenko ylisti sotilaitaan videoviestissä Telegramissa. Hänen mukaansa ukrainalaissotilaat ovat kyenneet yli-inhimillisiin ponnistuksiin torjuessaan venäläisten hyökkäyksiä. Prokopenko korosti, että tilanne on erittäin vaikea.

Hänen viestinsä tuli sen jälkeen, kun Ukrainan viranomaiset kertoivat venäläisten päässeen Azovstalin terästehtaan alueelle. Tietoa ei ole varmistettu. Alueella Mariupolin kaupungin viimeiset puolustajat tekevät edelleen vastarintaa venäläishyökkääjiä vastaan.

Alueella on edelleen myös siviilejä. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi, että yrityksiä siviilien evakuoimiseksi jatketaan edelleen.

Azovstalin terästehtaasta on tullut ykkösprioriteetti Ukrainan poliittiselle ja sotilaalliselle johdolle, Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja Yurik Sak sanoi BBC:lle.

Hänen mukaansa pyrkimykset kohdistuvat nyt terästehtaan puolustukseen ja evakuointeihin.

Sakin mukaan Mariupolista on tullut Ukrainan sodan sydän. Azovstal on puolustajien viimeinen linnake kaupungissa.

Ukrainalaispoliitikko Ivanna Klympush-Tsintsadze sanoi BBC:n haastattelussa, että Azovstalin menetys olisi Ukrainalle hyvin kivuliasta. Hänen mukaansa Ukraina on kuitenkin päättäväinen siinä, että se vapauttaa kaikki miehitetyt alueet.

Toimitus

Toimitus