”Venäjä puhuu neuvotteluista aina kun sen sotilaat epäonnistuvat”

Ukrainan ulkoministeriön tiedottaja Oleg Nikolenko kommentoi Facebookissa Venäjän ulkoministeriön tiedottajan eilisiä puheita Venäjän halusta neuvotella harhautukseksi ja yritykseksi ostaa aikaa ryhmitellä joukkoja uudelleen rintamalla. 

-Venäjän ulkoministeriön lausunto on taas yksi harhautus. Venäläisviranomaiset ottavat aina esille neuvottelut kun heidän sotilaansa kokevat tappioita rintamalla. Ei Moskovaa kiinnosta saada Ukrainaan aikaiseksi rauha. 

Nikolenkon mukaan tällainen neuvotteluhalukkuuden simuloiminen tarkoittaa vain sitä, että Venäjä yrittää ostaa aikaa sijoittaakseen joukkojaan rintamalla uudestaan, ratkaistakseen aseiden saannin ongelmia ja valmistaakseen huoltoaan ennen uutta hyökkäystä Ukrainaan. 

Nikolenko kertoi Venäjän tehneen näin aikaisemminkin. 

-Näimme tämän jo 2014-2015. Me yritimme tarjota neuvotteluja vaikka kuinka monta kertaa. Mutta aina vastauksena oli joko uusia uhkavaatimuksia tai uusia aggressioita Ukrainaa kohtaan. Eivät he, jotka haluavat rauhaa tuhoa kaupunkeja, tuhoa energiainfrastruktuuria, tapa siviilejä tai estä ruokakuljetuksia. 

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kertoi eilen illalla, että Venäjä on valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa, ”ottaen huomioon tämänhetkisen tilanteen realiteetit.”

Toimitus

Toimitus