Venäjän ohjukset eivät osu maaleihinsa – yli puolet epäonnistuu

Yhdysvallat arvioi, että Venäjä kärsii jopa 60 prosentin epäonnistumisasteesta joidenkin tarkkuusohjusten osalta, Reutersin viranomaislähteet kertovat.

Tämä voi selittää, miksi Venäjä ei ole saavuttanut sitä, mitä voitaisiin pitää Venäjän perustavoitteina siitä huolimatta, että Venäjällä on tilastollisesti vahvemmat joukot. Tällaisena perustavoitteena voidaan pitää esimerkiksi Ukrainan ilmavoimien neutraloimista.

Yhdysvaltain viranomaiset eivät kertoneet tarkemmin, miksi Venäjän ohjusiskut epäonnistuvat niin usein.

Ohjusten korkea epäonnistumisaste saattaa johtua esimerkiksi laukaisussa tapahtuneesta viasta tai siitä, että ohjus ei räjähdä, kun se osuu maaliinsa.

Epäonnistumisaste vaihtelee sen mukaan, minkälaisia ohjuksia venäläiset kulloinkin käyttävät. Viranomaisista kaksi arvioi, että epäonnistumisaste voi yltää jopa 60 prosenttiin. Muutkin katsoivat, että epäonnistumisaste voi nousta 50 prosenttiin.

Kahden asiantuntijan mukaan tavallisesti epäonnistumisaste jää alle 20 prosentin.

Yhdysvaltain viranomaiset arvioivat aiemmin tällä viikolla, että Venäjä on laukaissut yli 1100 ohjusta Ukrainaan sitten sodan alun. Venäjä on käyttänyt Ukrainassa pääasiassa kahta ilmasta laukaistavaa ohjusta: Kh-555- ja Kh-101-ohjuksia.

Toimitus

Toimitus