Venäjän ulkomaantiedustelun päällikkö: ”Venäjä elää juuri nyt kohtalon hetkiä.”

Venäjän ulkomaantiedustelun SVR:n päällikkö Sergei Naryshkin piti hieman omituisen kuuloisen puheen äsken Moskovassa Opetus- ja tiedeministeriön tilaisuudessa. Asiasta kertoo sekä BBC että Tass. Naryshkinin mukaan ”Venäjä elää juuri nyt kohtalon hetkiä.”

– Venäjän kohtalosta ja sen paikasta maailmassa päätetään. Itsenäisyys on maamme kansalaisten hyvinvoinnin ja arvokkuuden tae, se on lasten tulevaisuus. Näissä asioissa Venäjä ei anna periksi, koska muuten se lakkaisi olemasta Venäjä. 

Naryshkin myös puolusteli presidentti Vladimir Putinin päätöstä hyökätä Ukrainaan. 

– Venäjän presidentin päätös tehdä erityinen sotilasoperaatio pohjasi perinpohjaiseen historiallisten lainalaisuuksien analyysiin ja erittäin tarkkaan ja realistiseen käsitykseen maailman tilasta. Venäjälle ei jätetty muuta vaihtoehtoa. Pieninkin viivästys toimenpiteiden aloittamisessa korruptoitunutta ja oligarkkien johtamaa Kiovan hallitusta kohtaan olisi johtanut suureen tragediaan lähitulevaisuudessa. 

Naryshkin muistetaan ainakin siitä, että presidentti Putin kohteli häntä karun tuntuisesti suorassa televisiolähetyksessä ennen Venäjän hyökkäämistä Ukrainaan. Naryshkin ei oikein saanut sanaa suustaan kun hänen olisi pitänyt tunnustaa itsensä itsenäisiksi julistaneet Ukrainan separatistialueet. 

Toimitus

Toimitus