Venäläiset hyökkäävät idässä liki 500 km:n rintamalla

Sodan ”uusi vaihe”, kuten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sitä kutsui, tarkoittaa venäläisten hyökkäyksen näkökulmasta liki 500 kilometrin rintamaa. Se ulottuu etelän H’ersonista koillista kohti aina Luhanskin pohjoispuolelle. Ukrainan armeijan pääesikunnan mukaan venäläiset pyrkivät ottamaan hyökkäyksellään haltuun koko Donbassin alueen. 

Toistaiseksi he eivät ole onnistuneet murtautumaan ukrainalaisten puolustuketjun läpi kuin kahdessa kohtaa: Kreminnan kaupungin kohdalla ja toisessa sitä pienemmässä kylässä. Näin kertoo BBC:n mukaan Luhanskin alueen sotilasjohtaja Serhiy Haidai. 

Taistelut jatkuvat edelleen kovina Mariupolissa, missä kaupungin puolustajat ovat edelleen linnoittautuneina Azovstalin terästehtaan alueelle. Useat kaupungit ovat olleet voimakkaiden ohjusiskujen kohteena pitkin päivää. 

Ukrainan armeijan pääesikunnan mukaan Venäjä jatkaa joukkojen siirtoa idän rintamalle myös Venäjältä. Taistelujoukkojen lisäksi sieltä on tuotu Ukrainaan erilaisia tukijoukkoja. Tarkoituksena on parantaa huoltoa ja logistiikkaa ja pystyä esimerkiksi korjaamaan vahingoittunutta kalustoa paikan päällä. 

Venäläiset pyrkivät myös eristämään Harkovan kaupungin. He ovat tuoneet sinne paljon ilmatorjuntaa: SA-15 -ohjuspattereita sekä mobiilimpaa S-400- ja S-300-kalustoa. 

Toimitus

Toimitus