Verohallinnolta puuttuu yhä tilinumero 29 000 henkilöltä – veronpalautuksia saa 1,7 miljoonaa asiakasta elokuussa

Verohallinnolta puuttuu yhä tilinumero 29 000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tänä vuonna, Verohallinto kertoo tiedotteessaan. Tilinumeroita puuttuu erityisesti elokuussa veronpalautuksia saavilta nuorilta, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia. 2000-luvulla syntyneiden tilinumeroita puuttuu Verohallinnolta vielä yli 16 000. 1990-luvulla syntyneistä 9 000 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle.

Verohallinto ei saa tietoja nuorten tilinumeroista esimerkiksi pankeilta. Tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa. Keskiviikkona 3. elokuuta veronpalautuksia saa 1,7 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 712 miljoonaa euroa.

Veronpalautuksen voi saada maksuosoituksena – lunastus Nordean kautta

Viime vuonna 30 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa. Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean kautta myöhemmin, mutta veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.

Kaikkien henkilöasiakkaiden viime vuoden verotus ei ole vielä valmistunut. Verohallinnon mukaan viimeisimmätkin saavat vuoden 2021 verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä. Täsmällistä vuonna 2022 maksettavien veronpalautusten kokonaismäärää ei siis Verohallinnolla vielä ole tiedossa.

 

Toimitus

Toimitus