Ville Niinistö tylyttää: Riikka Purra ei ymmärrä energiamarkkinoita

LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Suomessa sähkö on Euroopan unionin edullisinta, vihreiden Ville Niinistö muistuttaa perussuomalaisten puheenjohtajaa Riikka Purraa Twitterissä.
Purra kritisoi Suomen hiilineutraaliustavoitetta Työmiehen tuumaustunnilla. Hän vaati maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan maltillistamista. Purra muistutti, että kohoavat energian hinnat nostavat myös autoilun, asumisen, ruuan ja yritystoiminnan hintaa. Hän katsoo, että Euroopan unioni on riippuvainen fossiilisista polttoaineista vielä ainakin 30 vuoden ajan.
Niinistö kommentoi Purran puheita Twitterissä. Hän sanoi, ettei Purra ymmärrä mitään Euroopan unionin energiamarkkinoista. Niinistö moittii myös Purran puheita uudistuvasta energiasta. Niinistö muistuttaa, että energian hinta nousi, kun fossiilisten polttoaineiden hinta nousi. Uusiutuvia hän pitää siihen nähden halpoina.
Niinistö jatkaa vielä, että jos ilmastotavoitteita lykätään ja energiainvestointeja vähennetään, riippuvuus Venäjän ja Arabimaiden fossiilisista polttoaineista jatkuu.
Energiayhtiö  St1 Nordicin pääomistaja Mika Anttonen otti kantaa tulevaisuuden energiapolitiikkaan ja ilmastokysymyksiin AlfaTV:n Tavallinen Virtanen -ohjelmassa. Hänen mukaansa vanhat, fossiiliset energiamuodot rahoittavat uusiutuvan energian tutkimusta. Lue lisää Anttosen näkemyksistä täältä.
Ohjelma on katsottavissa AlfaTV:n Permannossa tästä linkistä.

Toimitus

Toimitus