Ville Tavio Halla-ahon kohtelusta: Haluaako RKP sulkea PS:n eduskunnasta?

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohta Ville Tavio kummeksuu sitä, että ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajasta haluttiin äänestää. Eduskunnan tapoihin kuuluu, että puheenjohtajuudet jaetaan puolueille sovitusti, ja puolueet keskuudestaan nimeävät edustajansa.

PS nimesi Jussi Halla-ahon ehdokkaakseen eronneen Mika Niikon tilalle. Kun asia tänään tuli valiokunnan eteen, siitä poikkeuksellisesti äänestettiin. Äänestyksessä Halla-aho valittiin, mutta kuusi edustajaa äänesti tyhjää ja 11 Halla-ahon puolesta.

Tavion mukaan RKP oli aloitteellinen vaatiessaan äänestystä Halla-ahosta.

– Voi miettiä, millainen demokratian tila Suomessa olisi, jos RKP:n esittämällä tavalla PS yhtäkkiä suljettaisiin ulos eduskunnan päätöksenteosta. Erikoinen pyrkimys oikeusministeripuolueelta ulkosiainvaliokunnassa, jonka tulisi edustaa stabiliteettia ja demokratiaa, Tavio tviittaa.

Tavio kuvailee äänestystä tempuksi, josta on vastuussa osa hallitusrintamasta.

– Äänestys oli pikkusieluinen protesti osalta hallituspuolueita. Viesti oli, että puolueiden yhdessä sopimaa eduskunnan paikkajakoa ei kunnioiteta, Tavio tviittaa.

Halla-ahon ehdokkuutta ovat jotkut epäilleet sen vuoksi, että hänellä on takanaan sakkotumio blogikirjoituksensa vuoksi.

 

 

Toimitus

Toimitus