Vladimir Putin: Venäjä saavuttaa tavoitteensa joko neuvottelemalla tai sodalla

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet puhelimitse melkein kahden tunnin ajan.

Keskustelun aikana Putin väitti, ettei Venäjä pyri iskemään ydinlaitoksiin, vaikka Zaporizhzhianin laitos sellaisen kohteeksi joutuikin. Putin kertoi BBC:n mukaan myös, että Venäjä saavuttaa asettamansa tavoitteet Ukrainassa joko “neuvottelemalla tai sodalla”.

Putin niin ikään väitti BBC:n mukaan, että isku ydinlaitokseen oli “ukrainalaisten radikaalien provokaatio.” Putinin kerrotaan myös sanoneen, että Mariupolin and Volnovakhanin epäonnistuneet evakuaatiot ovat olleet “ukrainalaisten nationalistien” syytä. Ukraina on puolestaan syyttänyt iskuista Venäjää.

Aiemmin  päivällä Punainen risti ilmoitti, että osapuolet ovat epäonnistuneet sopimaan yksityiskohdista, joilla evakuaatio voitaisiin tehdä.

Venäjän joukot ovat päivän mittaan kiihdyttäneet pommituksia lähellä Kiovaa. Siviilien on nähty epävtoivoisesti pakenevan Irpinistä, joka sijaitsee 20 kilometriä Kiovasta. Pitkä venäläinen sotakolonna on lähestynyt Kiovaa jo useiden päivien ajan.

Toimitus

Toimitus