WHO: Tupakoitsijoiden määrä vähentynyt maailmassa – tupakkateollisuus vahvistaa asemiaan

Maailman terveysjärjestö WHO:n viime viikolla ilmestyneen raportin mukaan tupakkaa polttavien määrä jatkaa laskuaan maailmassa. Kun vuonna 2015 sauhuttelijoita oli 1,32 miljardia,  viime vuonna heitä oli 1,30 miljardia.

Viime vuonna tupakkaa poltti 22,3 prosenttia maailman väestöstä, heistä 36,7 prosenttia on miehiä ja 7,8 prosenttia naisia. Maailmanlaajuisesti myös noin 38 miljoonaa 13–15-vuotiasta tupakoi, heistä 13 miljoonaa on tyttöjä ja 25 miljoonaa poikia.

Vaikka niiden valtioiden määrä, jotka ovat sitoutuneet vähentämään tupakoitsijoiden määrää, on kasvanut, samaan aikaan tupakkateollisuus on vahvistanut otettaan useissa maissa. WHO:n tuoreiden tietojen mukaaan tupakkateollisuus on käyttänyt koronapandemiaa vahvistaakseen vaikutusvaltaansa 80:ssä maassa

– Meillä on vielä pitkä matka kuljettavana, ja tupakkayhtiöt käyttävät jatkossakin kaikkia temppujaan puolustaakseen valtavia voittojaan, joita ne saavat myymällä tappavia tuotteitaan, Maailman terveysjärjestön johtaja Tedros Ghebreyesus sanoi raportin julkistamisen yhteydessä.

WHO:n mukaan tupakka tappaa vuosittain yli kahdeksan miljoonaa ihmistä, joista yli seitsemän miljoonaa kuolee suoraan tupakoinnin seurauksena ja noin 1,2 miljoonaa passiiviseen tupakointiin.

Lähde: UN News

 

Toimitus

Toimitus