Yhdysvallat perustaa aseapukeskuksen Saksaan

Yhdysvaltain puolustusministeriö aikoo perustaa erityisen keskuksen koordinoimaan aseapua Ukrainaan, kertoo CNN.

Keskuksen tarkoituksena on koordinoida ja kontrolloida erilaisia apukuljetuksia Ukrainaan. Keskus virtaviivaistaisi sekä Yhdysvaltain ja sen kumppaneiden antamaa apua Ukrainalle Stuttgartista käsin. 

Stuttgartissa sijaitsee jo EUCOM (United States European Command, Yhdysvaltain puolustusministeriön alainen asevoimien sotatoimialueen päämaja, joka vastaa toiminnoista Euroopassa ja Turkissa, entisen Neuvostoliiton alueella, poislukien viisi Keski-Aasian tasavaltaa, ja Afrikassa lukuun ottamatta Itä-Afrikka) ja sen Ukrainan toimintojen keskus. Siellä on myös kansainvälistä apua koordinoiva brittien johtama IDCC. 

Uuteen toimijaan tulee henkilökuntaa viidestätoista eri maasta koordinoimaan apua ja sen tarkoituksena on myös olla avuksi kaikille yli neljällekymmenelle maalle, jotka tapasivat eilen Saksassa ja sitoutuivat auttamaan Ukrainaa sen sotaponnisteluissa. Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin lupasi tämän ryhmän tapaavan kuukausittain, ensimmäinen kokous oli eilen Ramsteinin lentotukikohdassa Saksassa. 

Eilen kuultiin myös muutoksesta Saksan aseapupolitiikassa kun se ilmoitti lähettävänsä Ukrainaan viitisenkymmentä ilmantorjuntapanssaria. 

Toimitus

Toimitus