Yle: Kokoomus vahvistaa selvästi asemiaan, myös PS ja keskusta kirivät

Kokoomus on vahvistanut etumatkaan gallup-kakkoseen sosiaalidemokraatteihin, kertoo Ylen gallup. Gallupin mukaan 22,6 prosenttia vastanneista äänestäisi kokoomusta, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Kokoomuksen kannatus on noussut 1,4 prosenttiyksikköä edelliseen gallupiin nähden ja on tämän hallituskauden korkein.

-Kokoomuksella on nyt erittäin hyvin takanaan kaikki heitä viime eduskuntavaaleissa äänestäneet eli siirtymää katsomon puolelle on todella vähän. Lisäksi kokoomus saa uusia äänestäjiä usealta eri taholta, toteaa tutkimuksen tausta-aineistoon perehtynyt Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

Sosiaalidemokraattien kannatus laski puoli prosenttiyksikköä 18,5 prosenttiin.

Kannatuksensa kanssa kipuilleen perussuomalaiset ja keskusta lisäsivät kannatustaan gallupissa. Perussuomalaisten kannatus nousi 0,6 prosenttiyksikköä 15,6 prosenttiin ja keskustan kannatus vahvistui 0,7 prosenttiyksikköä 13,4 prosenttiin.

Hallituspuolueista vihreiden kannatus jatkoi laskuaan myös tässä gallupissa. Laskua edelliseen gallupiin nähden oli 0,4 prosenttiyksikköä eli vihreitä äänestäisi nyt 9,3 prosenttia vastaajista. Vasemmistoliiton kannatus on vain 0,2 prosenttiyksikön päässä vihreistä.

Taloustutkimus haastatteli 2727 henkilöä 2.2.2022–1.3.2022. Mittauksen virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Toimitus

Toimitus