Yö Ukrainassa: Venäläisjoukot vallanneet Hersonin kaupungin, Harkova rajujen ilmaiskujen kohteena

Sekä BBC että CNN kertovat eteläisen Hersonin kaupungin joutuneen venäläisjoukkojen käsiin. Kuolleita uskotaan olevan satoja taistelujen ja ilmaiskujen jälkeen. Sortuneissa rakennuksissa pelätään olevan runsaasti siviilejä. 

Pahimpien pommitusten ja ilmaiskujen kohteeksi on jälleen joutunut Ukrainan toiseksi suurin kaupunki Harkova. Kymmeniä siviilejä, joukossa lapsia, kuoli kun venäläisten strateginen pommikone ampui 16 ohjusta asuinaluetta kohti. 

Sadat tuhannet ukrainalaiset ovat paenneet Kiovasta kun kymmenien kilometrien pituinen venäläiskolonna on matkalla koti kaupunkia. Zhytomyrin kaupungissa hieman länteen Kiovasta kuoli eilen neljä siviiliä, mukan yksi lapsi, kun venäläisten risteilyohjus osui pakeneviin siviileihin. 

Ukrainan joukkojen komentaja Valery Zaluzhnyi kirjoitti Facebookin tämänhetkisestä tilanteesta.

-Koko maailma näkee nyt kuinka veristä sotaa hyökkääjä, Venäjä, käy Ukrainaa vastaan. Se käyttää pitkän matkan operatiivista ja taktista ilma-asetta ja tarkasti maaliin ohjattavia ohjuksia. Venäläiset hyökkääjät ottavat siviilit tähtäimeensä ja kun he painavat liipasinta, tulee heistä sotarikollisia.

-Ukrainan armeija on onnistunut torjumaan Venäjän hyökkäystä niin menestyksellisesti, että he joutuvat ottamaan käyttöönsä reservejä. Vihollinen on menettänyt taktisen aloitteen ja on joutunut hidastamaan etenemistään.

-Venäläisillä joukoilla on kaksi vaihtoehtoa: Tulla tuhotuksi tai antautua. Olemme omalla maallamme  ja puolustamme sitä viimeiseen veripisaraan. Joko omaamme tai hyökkääjän. 

Toimitus

Toimitus