“Yritetään luoda alkeellista narratiivia rikkaiden suosimisesta”

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi tyrmää vasemmiston käynnistämän keskustelun miljoonääriverosta ja hyvätuloisten osallistumisesta talkoihin.

Romakkaniemi kirjoittaa Twitterissä, että keskustelulla pyritään luomaan poliittista narratiivia.

– Ja jos joku ei ole vielä huomannut, niin tässä myös yritetään luoda (alkeellisesti) narratiivia, että jos et kannata maailman kireimpiin kuuluvan työn verotuksen progression jyrkentämistä entisestään, niin ”suosit rikkaita”.

Myös Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen on huomauttanut, että Suomessa pienituloisia verotetaan kansainvälisesti vertailtuna maltillisesti mutta keski- ja hyvätuloisia jo kireämmin. Romakkaniemi muistuttaa, ettei talous ole staattinen summa, vaan kasvua ruokkivat työnteon kannattavuus ja nimen omaan verotus.

– Talous, tulot ja varallisuus eivät ole mikään staattinen summa, josta voidaan vain päättää paljonko ja keneltä verotetaan. Verotus vaikuttaa rajusti työn ja koko kakun suuruuteen. Siksi verotuloja saadaan eniten kasvattamalla kakkua, ei rankaisuveroilla, Romakkaniemi kirjoittaa.

Tulonjakokeskustelun aloitti ministeri Tytti Tuppurainen (sd.), joka totesi Iltalehden haastattelussa, että varakkailla on mahdollisuus realisoida omaisuuttaan, kun talouden kuva heikkenee.

 

Toimitus

Toimitus