Zelensky erotti pettureita

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kertoi videoidussa puheessaan, että hän on erottanut kaksi korkea-arvoista tiedustelu-upseeria ”petturuudesta”.  Andriy Olehovych ja Serhiy Oleksandrovych eivät hänen mukaansa ole enää kenraaleita. 

-Niiltä korkea-arvoisilta sotilailta, jotka eivät ole päättäneet, mikä heidän isänmaansa on, jotka ovat rikkoneet Ukrainan kansalle antamaansa sotilasvalaa puolustaa maatamme, sen vapautta ja itsenäisyyttä, tullaan riisumaan arvo. 

Zelensky kertoi puheessaan miten venäläisjoukot ovat kärsineet tappiota, mutta miten ne yrittävät yhä uusin keinoin tuhota Ukrainaa. 

Zelensky otti erikseen esille pakotteet. Hänen mukaansa Yhdysvallat on asettamassa uusia pakotteita Venäjälle, jotka kohdistuvat ennen kaikkea sen puolustusteollisuuteen. 

-Älkäämme antako Moskovan unohtaa että pakotepolitiikka vain jatkuu ja vahvenee. Sanktioita tarvitaan niin kauan kuin ei ole rauhaa. Niin kauan kunnes Venäjä investoi samalla voimalla rauhaan kuin se investoi maamme tuhoamiseen, pakotteita tarvitaan. 

Toimitus

Toimitus