Zelensky: “Vapaus ei voi olla huonommin aseistettu kuin tyrannia”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky ei eilisiltaisen puheensa mukaan usko rauhanneuvotteluihin ja Venäjään juuri tällä hetkellä. Hänen mukaansa Venäjä ei näytä vetäytymisen merkkejä. 

-Meneillään on neuvotteluprosessi. On puhetta siitä, miten venäläiset ovat muka vetämässä joukkoja Kiovasta ja Tshernihivistä. Ja vähentämässä aktiivisuuttaan näillä suunnilla. Me tiedämme, että kyseessä ei ole joukkojen vetäminen, vaan puolustajiiemme työn seuraukset. Tiedämme myös, että samaan aikaan joukkoja kootaan uutta hyökkäystä Donbassissa varten. Ja me olemme valmiita siihen. 

-Emme usko ketään. Emme usko kauniita verbaalisia rakenteita. Todellinen tilanne on taistelukentillä. Ja tässä tärkein asia: Emme luovu mistään ja taistelemme joka metristä maatamme, jokaisesta ihmisestä. 

-Tänään oli todella aktiivinen päivä diplomatialle. Ja vaikea päivä. Prioriteetit ovat tiedossa, niitä on kolme. Aseapua Ukrainalle, uusia sanktioita Venäjälle ja taloudellista tukea maallemme. 

-Puhuin tunnin presidentti Bidenin kanssa. Kiitin häntä uudesta miljardin dollarin humanitaarisesta avusta ja 500 miljoonan dollarin suorasta budjettituesta. Ja tähdensin että nyt on käännekohta. Kerroin presidentti Bidenille mitä Ukraina tarvitsee. Yhdysvaltain tuki on meille elintärkeää. 

-Jos taistelemme todellakin vapauden ja demokratioiden puolesta, niin sitten meillä täytyy olla oikeus pyytää apua tänä vaikeana hetkenä. Tankkeja, lentokoneita, tykistöä… Vapaus ei voi olla huonommin aseistettu kuin tyrannia. 

Toimitus

Toimitus