Zelenskyi: Yritämme pakottaa Venäjän rauhaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky piti jälleen puheen kansalleen. Ne näyttäisivät olevan päivittäinen tapa pitää sekä omat että muut ajantasalla siitä, mitä Zelensky juuri sillä hetkellä pitää tärkeänä kertoa maailmalle. 

-Tänään oli yksi niistä päivistä, jolloin voimme sanoa, että koko maailma on kanssamme. Puhuin aamulla Hänen Pyhyytensä paavi Fransiscuksen kanssa rauhan etsimisestä Ukrainaan. 

Zelensky puhui myös Italiaan parlamentin molempiin kamareihin, Slovakian presidentin Zuzana Čaputován ja Kanadan pääministerin Justin Trudeaun kanssa. Zelensky korosti puheessaan turvallisuustakuiden merkitystä. 

-Ne eivät ole elintärkeitä vain meille vaan kaikille naapurimaillekin. Meidän turvallisuutemme sementoi rauhan koko Itä-Eurooppaan. 

Zelensky kertoi koko ajan jatkuvista ponnisteluista rauhan puolesta. 

-Teemme työtä eri tasoilla pakottaaksemme Venäjän rauhaan, lopettaaksemme tämän brutaalin sodan. Ukrainalaisviranomaiset neuvottelevat virtuaalisesti joka päivä. Ne ovat vaikeita. Joskus suorastaan skandaalinomaisia. Mutta menemme eteenpäin askel askeleelta. 

-Olen kiitollinen myös kansainvälisille välittäjille, jotka taistelevat Ukrainan, Euroopan ja totuuden puolesta. Jotka pakottavat venäjän todellisen kuvan äärelle ja rohkaisevat katsomaan realistisesti. Mitä taisteluissa tapahtuu. Ja faktaa, että maailma ei lopeta totuuden puolustamista. 

-Tällä viikolla on kolme tärkeää huippukokousta: G7, Nato ja EU. Uusia pakotteita, uutta apua. Me teemme työtä ja taistelemme kaikilla mahdollisilla tavoilla. Loppuun saakka. Urheasti ja avoimesti. 

Toimitus

Toimitus