Zelenskyi: Eurooppa ei voi tulla moraalisesti mykäksi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi otti esille eilisiltaisessa puheessaan Ukrainan viime päivien vastahyökkäyksen etelässä. Hän ei suostunut kertomaan yksityiskohtia saamistaan raporteista taistelukentältä, mutta hän kiitti erityisesti kansalaisia heidän lähettämästä informaatiosta.

-Haluan tiedustelumme puolesta kiittää kaikkia kansalaisiamme, jotka tukevat meitä etelässä, erityisesti Krimillä. Tiedustelu-upseerimme ovat kiitollisia saamastaan informaatiosta ja käyttävät sitä maksimaalisesti. Älköön vihollinen unohtako kenen niemimaalla he ovat. Väliaikaisesti. 

-Taistelut Donbasissa jatkuvat kiivaana, alueen kuumimmat paikat eivät ole vaihtuneet. Sotilaamme ovat pysyneet aloillaan. Olen kiitollinen jokaiselle sotilaalle heidän sinnikkyydestään. 

Ei viisumeita venäläisille

Zelesnkyi otti puheessaan kantaa myös venäläisten viisumeihin EU-alueelle.

-Mielestäni on nöyryyttävää Euroopalle, että sitä pidetään vain yhtenä suurena kauppana tai ravintolana. Eurooppa on ensisijaisesti arvojen, ei primitiivisen kulutuksen alue. Ja kun se maa, jonka kansalaiset haluavat tuhota eurooppalaiset arvot, käyttää Eurooppaa viihteeseen tai shoppailuun ja rakastajattariensa lomailuun, samaan aikaan kun he itse auttavat Venäjää sodassa tai moraalittomasti odottavat Venäjän romahdusta, tämä kaikki on täydellisesti sitä vastaan, miksi Eurooppa on yleensä yhdentynyt. 

-Euroopan unioni on tarkoitettu ylläpitämään rauhaa mantereella. Eurooppa ei voi tulla moraalisesti mykäksi. 

-Jos sellaista mykkyyttä on, jos menetetään kyky haistaa veri seteleissä, ei enää ole Eurooppaa, rauhallista Eurooppaa. 

-Olen kiitollinen eurooppalaisille, jotka ymmärtävät, että sodan aikana jokaisen normaalin ihmisen velvollisuus on taistella sen puolesta, että hyökkääjä häviää, miehitys lakkaa, Venäjän armeija lähtee ukrainalaiselta maaperältä. 

Toimitus

Toimitus