Zelenskyi: Meidän täytyy puhua Putinin kanssa

LKS 20220520 This handout picture taken and released by Ukrainian Presidential press-service in Kyiv on May 18, 2022, shows the President Volodymyr Zelensky (R) presenting the Golden Star orders to a Ukrainian serviceman awarded with the title of "Hero of Ukraine". (Photo by UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP Str

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi tänään perjantaina, että Ukrainan tulee kohdata todellisuus ja keskustella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, Reuters kirjoittaa. Zelenskyi sanoi, ettei hän ole innokas tekemään niin, mutta se on luultavasti tarpeen, jotta sota voidaan lopettaa.

– On olemassa asioita, joista tulee keskustella Venäjän johtajan kanssa. En sano, että kansamme olisi innokas puhumaan hänelle, mutta meidän täytyy kohdata se todellisuus, jota elämme parhaillaan, Zelenskyi sanoi puhuessaan indonesialaiselle ajatushautomolle.

– Mitä me haluamme siltä tapaamiselta… Me haluamme elämämme takaisin. Me haluamme lunastaa itsenäisen maan elämän sen omalla alueella.

Zelenskyi lisäsi, ettei Venäjä vaikuta vielä valmiilta vakaviin rauhanneuvotteluihin.

Eilisiltaisessa puheessaan Zelenskyi osoitti turhautumistaan Euroopan unioniin ja vaati riittävän tiukkoja Venäjän vastaisia pakotteita, jotta sota saadaan loppumaan.

Muun muassa Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin on sanonut, että hän tahtoo Venäjän heikentyvän Ukrainan sodassa, jotta maa ei kykene palauttamaan voimiaan nopeasti.

Toimitus

Toimitus