Zelenskyi: Palaamme Lysitšanskiin

Ukrainan armeija kertoi sunnuntai-iltana vetäytyneensä Itä-Ukrainan Lysytšanskin kaupungista Luhanskissa. Presidentti Volodymyr Zelenskyi lupasi puheessaan, että Ukraina palaa sinne takaisin.

-Venäjällä on tarpeeksi Smerch-, Uragan- ja Grad-ohjuksia, jotta se voi tuhota kaupungin toisensa jälkeen Ukrainassa. Nyt he ovat keränneet suurimman tulivoimansa Donbasiin. Ja he voivat käyttää kymmeniä tuhansia tykistökranaatteja joka päivä vain yhdellä rintamalohkolla. 

-Siksi tuhoamme vihollisen mahdollisuuksia päivä toisensa jälkeen. Tottakai HIMARS-järjestelmällä ja muilla aseilla, joita olemme saaneet kumppaneiltamme on tässä iso rooli. Ja se, että samalla suojelemme sotilaittemme ja kansalaistemme elämää, merkitsee yhtä paljon. Rakennamme seinät uudestaan, saamme maat uudestaan haltuumme, mutta ennen kaikkea ihmiselämää on suojeltava. 

-Ja jos armeijamme johto vetää joukkoja jostakin kohdasta rintamaa, missä vihollisella on suurin tuliylivoima, tämä pätee erityisesti Lysytšanskiin, tarkoittaa se vain yhtä asiaa: Palaamme sinne takaisin kiitos taktiikkamme ja modernien aseiden. 

-Ukraina ei luovuta mitään. Ja kun joku Moskovassa raportoi jotakin Luhanskin alueelta, niin antaa heidän muistaa raporttinsa ja lupauksensa ennen 24. helmikuuta, tämän hyökkäyksen alkupäivinä ja nyt. Antaa heidän tosissaan arvioida mitä ovat saaneet tällä kertaa ja kuinka paljon se on heille maksanut. 

-Koska heidän uusimmat raporttinsa tulevat muuttumaan tomuksi aivan kuten edellisetkin. Me menemme pikku hiljaa eteenpäin – Harkovassa, Hersonissa ja merellä: Käärmesaari on tästä hyvä esimerkki. Tulee päivä jolloin voimme sanoa samaa Donbasista. 

Toimitus

Toimitus