Zelenskyi: Siviilikohteisiin iskijät tullaan tuomitsemaan – “Venäjä hylkää heidät ensimmäisenä”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi lupaa puheessaan, että siviilikohteisiin iskeneet venäläissotilaat tullaan viemään oikeuden eteen, vaikka siihen menisi aikaakin. Hän muistutti natsimurhaajista, jotka on tuomittu yhdeksänkymmentä- tai satavuotiaana. Venäjä iski lauantaina Tšasiv Jarin kaupungissa Itä-Ukrainassa kerrostaloon, jolloin ainakin viisitoista kuoli. Aikaisin tänään, Zelenskyin puheen jälkeen, venäläiset iskivät Harkovassa kuusikerroksiseen taloon. Uhreista ei vielä ole tietoa. 

-Jokainen, joka antaa määräyksen tällaisiin iskuihin, jokainen joka panee sellaiset iskut toimeen, iskee tavallisiin kaupunkeihimme, asuinalueisiin, tappaa täysin tietoisesti. Tällaisten iskujen jälkeen tekijät eivät voi sanoa, että he eivät tienneet tai ymmärtäneet. Kaikki iskujen tekijät tullaan löytämään. 

-Natsimurhaajia löydetään ja viedään oikeuteen yhdeksänkymmentä- ja satavuotiaana. Heitä saadaan kiinni ympäri maailmaa. Emme halua tietenkään odottaa niin kauan, mutta tämä vain esimerkkinä, että väistämätön rangaistus odottaa jokaista venäläistä murhaajaa. Aivan jokaista. Ja heidän ei kannata odottaa, että heidän maansa suojelisi heitä. Venäjä on hylkäämässä heidät ensimmäisenä kun poliittinen tilanne muuttuu. 

Zelenskyi kertoi neuvottelevansa seuraavien viikkojen aikana eurooppalaisten valtioiden lisäksi myös usean Latinalaisen Amerikan, Aasian ja Afrikan valtion kanssa kansainvälisen huomion saamiseksi asialle. 

Toimitus

Toimitus