Zelenskyi: Ukrainan tulisi saada apua samaa vauhtia kuin se vapauttaa alueita

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi otti eilisiltaisessa puheessaan esille Ukrainan viimeaikaiset menestykset taistelukentillä sekä yhä kasvavan tarpeen aseavulle. Avun tulisi Zelenskyin mielestä lisääntyä sitä mukaan kun Ukraina lisää alueita hallintaansa. 

-Olemme vakauttamassa tilannetta Harkovassa, pidämme omat asemamme. Pidämme ne niin tiukasti, että miehittäjät alkavat olla paniikissa. No, olemme varoittaneet venäläisiä sotilaita siitä, että heillä on Ukrainassa vain kaksi mahdollisuutta: paeta tai antautua. Yhteistoimintamiehillä on samat vaihtoehdot- joko he yrittävät paeta, jolloin jää nähtäväksi päästääkö Venäjä heidät maahansa, vaikka se onkin myöntänyt heille passit – tai sitten yhteistoimintamiehet tuomitaan Ukrainan lainsäädännön mukaan. 

-Vauhti on todella tärkeää nyt. Vapautettujen alueiden vakauttamisen vauhti. Joukkojemme liikkumisen vauhti. Normaalin elämän aikaansaamisen vauhti vapautetuilla alueilla. Ja kumppaniemme auttamisen vauhti. Tästä voimme puhua avoimesti – Ukrainan auttamisen vauhdin tulisi olla sama kuin joukkojemme liikkeen vauhti. 

Toimitus

Toimitus