Zelenskyi: Venäjä ei pysähdy Ukrainaan – “seuraavaksi on teidän vuoronne”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti länsimaita siitä, ettei Venäjän hyökkäys pysähdy Ukrainaan. Venäjän hyökkäys vapauksia kohtaan koskee koko maailmaa, CNN kirjoittaa.

Zelenskyi painotti jälleen kerran Ukrainan ilmatilan turvaamista ABC-kanavan haastattelussa. Nato ei ole valmis siihen, koska se johtaisi täyteen sotaan Euroopassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi lauantaina, että maat, jotka määräävät suljetun ilmatilan ovat osapuolina sodassa.

-Me emme voi antaa vain Venäjän olla aktiivinen siellä, koska he pommittavat meitä, he tulittavat meitä, he käyttävät ohjuksia, helikoptereita ja hävittäjiä – monia asioita. Me emme hallitse ilmatilaamme, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi sanoi uskovansa, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kykenee tekemään enemmän pysäyttääkseen sodan.

-Olen varma, että hän kykenee ja haluan uskoa niin.

Zelenskyi varoitti maailmaa.

-Jokainen ajattelee, että me olemme kaukana Amerikasta tai Kanadasta. Ei, olemme vapauden alueella. Ja kun oikeuksien ja vapauksien rajoja loukataan ja niille tallataan, silloin teidän täytyy suojella meitä. Koska me tulemme ensin. Te tulette sitten. Koska mitä enemmän tämä peto syö, sitä enemmän se tahtoo, enemmän ja enemmän.

Toimitus

Toimitus