Zelenskyi: Venäjä ei uskalla myöntää tappiotaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi viimeisimmässä televisiopuheessaan, että ”Venäjä ei uskalla myöntää tappiotaan”.  Hänen mukaansa miehittäjät eivät ole turvassa missään Ukrainan kolkassa. Zelenskyi kertoi Ukrainan olevan vastedes mukana kehittämässä Naton standardeja, kun taas Venäjä luottaa vanhaan teknologiaan.

-Miehittäjät ovat huomanneet mitä moderni tykistö tekee ja miten heillä ei ole turvallista selustaa missään. He ovat huomanneet, miten omaa maataan puolustavien tiedustelu-upseereittemme operaatiot ovat paljon tehokkaampia kuin heidän ”erikoisoperaationsa”. Venäläiset sotilaat pelkäävät armeijaamme.  Heillä ei ole enää strategista voimaa, henkeä tai ymmärrystä siitä mitä he ovat tekemässä täällä. He eivätr myöskään uskalla myöntää tappiotaan ja vetäytyä Ukrainan maaperältä. 

-Ukraina pystyy puolustamaan itseään, jälleenrakentamaan itsensä ja toteuttamaan kaikki ulkopoliittiset tavoitteensa. Kun miljoonat ihmiset tekevät tosissaan töitä tämän eteen, jokainen omalla tavallaan, lopputulos on varma. 

Taistelut ja venäläisten tykki- ja ohjustuli jatkuvat raivokkaana. Uhrimäärä Tšasiv Jarissa venäläisen ohjusiskun jälkeen on noussut neöjäänkymmeneenviiteen. 

Toimitus

Toimitus