Zelenskyi: Venäjä haluaa tehdä jokaisesta kaupungista Mariupolin

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi muisteli eilisiltaisessa puheessaan toisen maailmansodan loppumista. Eilinen oli sodan ja sen uhrien muistopäivä monessa maassa. 

-Se oli sota, jonka piti jäädä historiaan ja jonka ei pitänyt toistua koskaan. Mutta se toistui. Tänään ei puutu sanoja kertoa että Venäjä teki saman helmikuun 24. päivä kuin natsit tekivät kesäkuun 22. Tästä on sanottu paljon. Haluan lisätä vain yhden asian. Silloin meni 1419 päivää invaasion aamusta siihen, että hyökkääjä voitettiin. Meidän täytyy vapauttaa maamme ja saavuttaa voitto nopeammin. Paljon nopeammin. Tämä on kansallinen päämäärämme ja meidän täytyy tehdä joka päivä töitä tätä varten. Ei ainoastaan valtion vaan jokaisen kansalaisen- sillä tasolla kuin se on mahdollista. 

-Donbasissa on massiivisia ilma- ja tykistöiskuja. Vihollisen päämäärä on sillä suunnalla säilynyt samana: he haluavat tuhota Donbasin vähän kerrallaan. Kokonaan. Lysychansk, Slovjansk, Kramatorsk – he haluavat tehdä jokaisesta kaupungista Mariupolin. Pelkkää rauniota. 

-Siksi pyydämme jatkuvasti lisää aseita Ukrainalle. Taistelukentillä tarvitaan aseiden tasa-arvoa mahdollisimman pikaisesti jotta voimme pysäyttää tämän pirullisen armadan ja siirtää se Ukrainan rajojen ulkopuolelle.

Jari Mäkäräinen

Jari Mäkäräinen