Zelenskyi: Venäjä voi kohdistaa vihollisuuksia myös muuhun Eurooppaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoittaa koko Eurooppaa venäläisten mahdollisista vihollisuuksista kun Ukrainan mahdollinen EU-jäsenyys nytkähtää eteenpäin unionissa.

-Huomenna alkaa historiallinen viikko. Viikko, jolloin kuulemme Euroopan unionin vastauksen Ukrainan asemaan jäsenkandidaattina. Meillä on jo positiivinen vastaus komissiolta ja viikon lopulla myös EU:n huippukokoukselta. 

-Kaikille on varmasti selvää, ettei vuoden 1991 jälkeen Ukrainaan ole kohdistunut niin merkittäviä päätöksiä kuin mitä odotamme nyt. Olen varma, että vain positiivinen ratkaisu on hyväksi koko Euroopalle. 

-Tulen puhumaan tällä viikolla myös kaikille eurooppalaisille. Käytän kaikki mahdollisuudet puolustaa Ukrainan näkymää Eurooppaan ja samalla hankkia uusia tukijoita meille. 

-Meidän tulee varautua Venäjän vihollisuuksiin. Ei pelkästään Ukrainaa vaan muitakin eurooppalaisia valtioita kohtaan. Me olemme valmiita ja varoitamme kumppaneitamme. 

-Miehittäjät keskittävät voimiaan Harkovan ja Zaporizzian alueilla. He iskivät jälleen polttoainevarastoomme, he haluavat heikentää polttoainetilannettamme. Tottakai me vastaamme tähänkin. 

-Donbasissa taistellaan rajusti. Venäläiset käyttävät siellä suurinta osaa tykeistään ja hyökkäysvoimastaan. Mutta Sjeverodonetsk, Lysychansk, Avdiivka, Krasnohorivka ja muut taistelupesäkkeet pitävät pintansa. Armeijamme pitää pintansa. Olen kiitollinen kaikille joiden vahvuus tänään tarkoittaa voittoamme huomenna. 

Toimitus

Toimitus