Zelenskyi venäläissotilaille: “Antautukaa, me kohtelemme teitä paremmin kuin oma armeijanne”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi viime yönä videolla, että rauhanneuvottelut Venäjän kanssa sujuvat melko hyvin. ”Mutta katsotaan”, hän lisäsi.

Zelenskyi kertoi keskustelleensa myös Israelin pääministerin Naftali Bennettin kanssa. Bennett on pyrkinyt edistämään Ukrainan sodan lopettamista diplomaattisin keinoin. Häntä on syytetty Ukrainan painostamisesta Venäjän vaatimuksiin. Israelin viranomaiset ovat kieltäneet tämän.

-Keskustelut Israelin pääministerin Bennettin kanssa ovat tärkeitä osana neuvottelupyrkimyksiä sodan lopettamiseksi mahdollisimman pian. Reilulla rauhalla, Zelenskyi sanoi.

Videolla Zelenskyi puhui suoraan myös Venäjän armeijalle, erityisesti varusmiehille. Hän kehotti heitä antautumaan Ukrainalle, Politico kirjoittaa.

-Te ette ota mitään Ukrainasta. Otatte elämiä; teitä on niin paljon. Mutta myös teidän elämänne otetaan. Miksi teidän täytyy kuolla? Minä haluan, että elätte, Zelenskyi sanoi.

-Me kuulemme teidän puhelinkeskusteluistanne, mitä te todella ajattelette tästä sodasta, tästä häpeästä ja tilastanne. Keskustelut, joita käytte keskenänne ja puhelut, joita soitatte kotiin – me kuulemme kaiken. Me vedämme omat päätelmämme niistä. Me tiedämme, keitä te olette.

-Annan teille vaihtoehdon, mahdollisuuden, ukrainalaisten puolesta. Mahdollisuuden elää. Jos antaudutte meidän joukoillemme, me kohtelemme teitä, niin kuin ihmisiä tulee kohdella. Tavalla, jolla teitä ei kohdeltu teidän armeijassanne. Tavalla, jolla teidän armeijanne ei kohtele meidän armeijaamme. Tehkää valintanne.

Hän mainitsi Venäjän yhdeksi Ukrainan armeijan varustajaksi, sillä ukrainalaiset ottavat venäläisten aseet, kun he jättävät aseensa ja pakenevat.

Zelenskyi kiitti myös venäläisen uutiskanavan työntekijää Marina Ovsyannikovaa, joka suorassa lähetyksessä kertoi suurella kyltillä, että venäläisille valehdellaan.

-Toistaiseksi teidän maatanne ei ole kokonaan suljettu muulta maailmalta ja muutettu todella suureksi Pohjois-Koreaksi. Teidän täytyy taistella. Teidän ei pidä menettää mahdollisuuttanne.

Toimitus

Toimitus