Zelenskyin neuvonantaja Ukrainan ehdoista rauhanneuvotteluille: joukot on vedettävä pois

Ukrainan presidentin neuvonantaja Mykhailo Podoliak muistuttaa ettei Ukraina ole koskaan kieltäytynyt kokonaan neuvottelemasta rauhasta Venäjän kanssa. Ukrainalla on kuitenkin selkeät ehdot neuvottelujen alkamiselle: Venäjän joukkojen vetäminen pois Ukrainan alueelta. Asia tuli esille kun Yhdysvalloista uutisoitiin, että Ukrainan kielteinen asenne neuvotteluihin voi  haitata sen saamaa apua. 

-Tärkeää: Ukraina ei ole koskaan kieltäytynyt neuvottelemasta. Asenteemme neuvotteluihin on avoin ja positiivinen. Ensinnäkin, Venäjän tulee vetää joukkonsa Ukrainasta. Siitä seuraa kaikki muu. Onko Putin valmis? Selvästikään ei. Siksi meillä on rakentava asenne: Neuvottelemme Venäjän seuraavan johtajan kanssa, kirjoitti Podoliak Twitterissä. 

Presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi syyskuun 30. päivänä että Ukraina on valmis neuvottelemaan Venäjän kanssa, mutta vain jonkun toisen presidentin, ei Vladimir Putinin kanssa. Samana päivänä Zelenskyi myös asetti voimaan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvosten päätöksen siitä, ettei neuvotteleminen Putinin kanssa ole mahdollista. 

Yhdysvaltain hallituksen turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan sanoi marraskuun 4. päivänä Kiovassa, että Kremlin ehtoja mahdollisille neuvotteluille ei voi hyväksyä, koska vain joukkojen täydellinen vetäminen Ukrainasta voi olla edellytyksenä dialogille.

Toimitus

Toimitus